Project Description

Logo 013 Business Tour

Een paar maanden geleden maakten we een mooie aftermovie van het 013 Business Tour event. Inmiddels hebben we ook een nieuw logo voor dit event mogen maken. Het oude logo was niet meer van deze tijd en mocht volledig op de schop. Het markante blauwgroene kleurgebruik daarentegen wilden we graag behouden. 013 Business Tour heeft studenten als belangrijke doelgroep. Met zo’n doelgroep is je social aanwezigheid heel belangrijk. Het oude logo bestond echter alleen uit een woordmerk en met zo’n lange naam is het wel heel moeilijk om die volledig in de profielfoto van Facebook of Insta te proppen. Kortom, met stip op 1 stond de eis om daar iets voor te vinden…

Ingenieuze vorm

We ontwikkelden daarom een nieuw logo bestaande uit een woord- en beeldmerk. En op dat beeldmerk is uiteraard een vormgever helemaal los gegaan. En dat kun je wel zien ook. We kozen om de afkorting 013BT in zijn geheel terug te laten komen in één grafisch element. En nee, we verwachten niet dat iedereen in een oogopslag alle elementen ziet maar dat hoeft toch ook weer niet. Wist jij bijvoorbeeld dat in het logo van TOYOTA alle letters verwerkt zijn? Waarschijnlijk niet. En is dat erg? Nee joh, maar nu heb je wel weer een mooi verhaal voor op de volgende buurt BBQ.

Over 013 Business Tour

Door een groeiende economie neemt de krapte op de arbeidsmarkt alsmaar toe. In Tilburg is een breed scala aan onderwijsinstellingen gevestigd, zowel in het praktische als wetenschappelijk onderwijs. Helaas slagen lokale ondernemers en de studenten er niet altijd in een ‘match’ te maken. Daardoor vertrekken veel studenten na hun studie weer uit Tilburg. De Rabo 013 Business Tour is een event waarbij studenten, young-professionals én het lokale bedrijfsleven met elkaar in contact worden gebracht.

De eerste editie van het Tilburgse evenement Rabo 013 Business Tour vond plaats op 22 november 2018. Het is een initiatief van de Junior Kamer Hart van Brabant. Het event geeft trotse ondernemers uit Tilburg en omstreken de mogelijkheid om in contact te komen met studenten en young-professionals. Met als doel kwalitatief goed, gemotiveerd én lokaal talent te kunnen aantrekken. Het event heeft als doel de braindrain tegen te gaan. Kortom,… het gaat echt ergens over. Voor je het weet heb je een baan of een nieuwe medewerker.

oude logo 013 Business tourlogo 013 Business Tour op wit