De aanleiding was zeer concreet: er is een awardshow en tijdens deze show is ruimte ingelast voor 3 video’s van de BOV-finalisten. Niks nieuws dus. Echter lag de nadruk op de onderneming en de ontwikkeling daarvan. Wij vonden dat de video’s daarmee te veel nadruk legden op de onderneming en te ver afstond van de basisgedachte van de BOV-trofee: het belonen van de beste ondernemers visie. Daarom wilden we met de video’s terug naar die basis. En dus wilden we juist die ondernemer in beeld brengen. Het pand, het kantoor, het magazijn, de trucks, dat is niet relevant meer in dit verhaal. Maar juist wel: wat zijn de motieven, wensen, dromen, valkuilen, problemen, etc. Kortom: wie is de persoon achter de organisatie, wat zijn diens drijfveren.

De video’s zijn onderdeel van een groter geheel en van meer communicatie dan alleen de show zelf. De video’s hebben dan ook een eigen doel. Dat doel was meer inzicht en kennis creëren bij de doelgroep over de genomineerden. Bij voorkeur vooral authentiek en zeker geen ingestudeerd verhaal. De show had daarnaast een indringend moment nodig aangezien de rest vrij luchtig was van opzet.

De doelgroep was zeer concreet: de bezoekers van de 2019 editie van de BOV-Trofee voor Midden-Brabant. Dit grootste ondernemersevent van Brabant trekt ieder jaar ruim 700 bezoekers: ondernemend en netwerkend Midden-Brabant.

We hadden een duidelijk maar vooraf niet afgebakend verhaal te vertellen: hoe leidden de motieven van de ondernemers tot succes en wat heeft het voor impact. De kaders van die verhalen werden door ons bepaald maar uiteindelijk waren het de ondernemers die het verhaal vertelden en stuurden. Uiteraard hebben wij in montage meer dan 2 uur ruwe beelden teruggebracht tot ongeveer 10 minuten en dus invloed gehad op het uiteindelijke verhaal. Schrijven is schrappen wordt gezegd, dat geldt voor monteren net zo goed. Het echte verhaal zat namelijk in de nuance.

Onderstaand de drie video’s

Ons advies: doe de lichten uit en ga er goed voor zitten om de beleving enigszins te evenaren zoals ze ook in de zaal te zien waren.